0629 30 06 17 info@angelavandongen.nl

Familiebegeleiding

In je werk, als zorgprofessional bij het geven van zorg en/of begeleiding aan cliënten, kun je niet om de familie van de cliënt heen. Ze zijn in te delen in verschillende categorieën… niet-betrokken, betrokken en over-betrokken (lees: soms lastpakken). We kunnen niet meer zonder de familie. Hoe zorg je voor een goede samenwerkingsrelatie? Weet jij bijvoorbeeld wat de familie van je cliënt wilt dat je zeker niet mag overnemen? Laten we er eens over praten…….. ja en hoe dan? 
Krijg aanvullingen op je familiegesprek, leer extra vaardigheden om de relatie met de familie op orde te houden. Leer hoe je regie kunt nemen en houden tijdens het gesprek en krijg meer kennis en inzicht op het gebied van systemisch kijken en werken.
 
In deze scholing leer je om te gaan met complexe familiesituaties bijvoorbeeld in een situatie waarbij de cliënt meer zorgbehoeftig is en zijn/haar eigen regie verliest.
Je krijgt inzicht in de verschillende familiesystemen en op welke wijze je hier je begeleiding op kan afstemmen. Ook wordt er aandacht besteed aan de communicatie, specifiek gericht op deze problematieken.
 
Deze scholing wordt samen met Nettie Aarts en Nicole Derks gegeven. 
Nettie Aarts heeft jarenlange ervaring in psychiatrie en ouderenzorg. Zij heeft reeds 22 jaar een eigen adviesburo en is gecertificeerd supervisor (lvsc).
Nicole Derks is naast trainer tevens werkzaam als gecertificeerd systeem-therapeute en heeft eveneens haar eigen adviesburo.